Daktent Deluxe
Thuiswinkel Keurmerk
Klasse shop
Bel ons nu
Daktent per autotype

Daktenten voor jouw auto

De daktenten van Daktent Deluxe passen op praktisch bijna elke auto

Online veilig betalen

via iDeal, creditcard en meer

Gratis verzending

in Nederland en België

Uitstekende support

altijd snel antwoord op je vragen

Levertijd

Levertijd binnen 48 uur

Voor welke auto's zijn jullie daktenten geschikt?

Daktenten zijn echt niet alleen weggelegd voor avonturiers met een SUV of terreinwagen. De daktenten van Daktent Deluxe passen op praktisch bijna elke auto, zolang er maar een dakdrager op zit. Onze daktenten wegen tussen 65 en 70 KG. Voor de meeste auto’s valt dit ruim binnen de maximale dynamische dakbelasting (bij rijdende auto). 

Daktent voor kleine auto

Onze daktenten zijn flinke jongens; gemaakt van 280 g dubbelgestikte stof (40% zwaarder dan standaard modellen) en voorzien van extra stevige onderdelen. Ondanks hun forse uitstraling kunnen de daktenten wel degelijk op kleine personenauto’s worden gemonteerd. Wil je op reis met een Fiat Panda, Volkswagen Polo of ander compact voertuig? Geen probleem, onze daktent past gegarandeerd op een kleine auto. Ook van een Mini Cooper kun je een comfortabele ‘camper’ maken. Met een Mini kun je wellicht niet elk type terrein trotseren. Maar deze compacte en stijlvolle auto leent zich prima voor kampeervakanties waarbij afstanden veelal op de snelweg worden afgelegd.

Daktenten voor BMW’s en busjes

De meeste BMW modellen zijn zeer geschikt voor een daktent én voor een avontuurlijke kampeervakantie. Zit de tent eenmaal op je dak, dan kan de roadtrip door Schotland, Frankrijk of de Pyreneeën beginnen! Je kunt op elk gewenst moment stoppen en heerlijk onder de wol kruipen op het dak van jouw BMW. Doordat de daktent niet direct rust op het autodak, hoef je je geen zorgen te maken over krasjes op jouw luxe BMW. Onze daktenten zijn standaard voorzien van verstelbare ladders waardoor de minimum/maximum autohoogte geen issue is. Hierdoor zijn onze robuuste daktenten ook geschikt voor ‘hogere auto’s’ zoals busjes.

De onderstaande merken maken al veelvuldig gebruik van onze daktenten:

 • Audi
 • BMW
 • Citroën
 • Ford
 • Dacia
 • Hyundai
 • Jeep
 • Peugot
 • Opel
 • Nissan
 • Mercedes
 • Range Rover
 • Volkswagen

De cabrio valt buiten de boot

De enige auto waar echt géén daktent op kan, is de cabrio. Het openslaande dak maakt het onmogelijk om de daktent goed en stevig te bevestigen. Met een cabriolet kun je heerlijk met de zon op het gezicht en de wind door de haren rondrijden, maar voor daktent kamperen leent de cabrio zich helaas niet.

Het belangrijkste: de dakdragers

Al met al kan een daktent op bijna elke auto. Of jouw auto wel of niet geschikt is voor een daktent, hangt af van de vraag of er volgens de fabrikant dakdragers op de auto gemonteerd kunnen worden. Met dakdragers kun je onder andere dakkoffers, skidragers, fietsen én een daktent vervoeren. Eigenlijk is de dakdrager een essentieel item voor liefhebbers van actieve vakanties. Let bij het kopen van een dakdrager op de verschillende soorten dakdragers. Iedere auto heeft namelijk zijn eigen type dakdragers nodig! Er zijn dakdragers die geschikt zijn voor auto’s zónder dakrail en dakdragers voor auto’s met open of gesloten dakrails. Het is dus niet noodzakelijk om een dakrailing te hebben. Een goed paar dakdragers (bij voorkeur aluminium) kost gemiddeld zo’n €50 tot €200.

Wil je zeker weten of jouw auto geschikt is voor één van onze daktenten? Bel ons of neem contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen